HD kanavat pakettina halvalla

Tästä vertailusta löydät maksu tv kanavapaketit joiden sisältöön kuuluu pelkästään hd kanavat. Huomaathan että teräväpiirtokanavia saa myös muiden pakettien mukana mutta paketit koostuvat pääasiassa normaalitarkkuuksisista kanavista. Esimerkiksi Yleispakettien joukossa on yli kymmenenkin HD-kanavaa sisältäviä ratkaisuja.

NimiHD-kanavat€/kk€/kanavaTekniikkaOperaattoriTilaa
TV Viihde HD200AntenniTV ViihdeTilaa paketti
HD Kanavapaketti1114,701,34IPTVSoneraTilaa paketti
Sportti HD23,901,95IPTVMaxivisionTilaa paketti
Elisa HD714,902,13IPTVElisaTilaa paketti
Viihde HD39,903,30IPTVMaxivisionTilaa paketti
Nelonen Paketti519,953,99IPTVElisaTilaa paketti
Valioliiga HD119,9519,95IPTVSoneraTilaa paketti

Mitä HD-kanavat ovat?

HD kirjainpari tulee sanoista High Definition eli suomennettuna suurinpiirtein ”korkeaterävyys tai -tarkkuus”. TV-kuva koostuu pienistä pisteistä sekä pysty- että vaakasuunnassa. Yhdessä näistä vierekkäin asetelluista pisteistä muodostuu näkemäsi kuva. Pisteitä on vaikea erottaa paljaalla silmällä muuta kuin aivan lähietäisyydeltä. Normaaleissa digitelevisiolähetyksissä kuva koostuu 720 kuvapisteestä vaakatasossa ja 576 kuvapisteestä pystysuunnassa. Tällainen kuva näyttää varsin hyvältä pienemmissä (alle 32″) televisioissa kohtuullisen matkan päästä katsottuna. Pistemäärä ilmoitetaan yleensä muodossa 720×576 ja tätä kutsutaan resoluutioksi.

HD-kanavien resoluution on 1920×1080 eli kuvapisteitä on moninkertaisesti enemmän. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että kuva näyttää tarkalta myös isoissa taulutelevisioissa ja lähempääkin tarkasteltuna. HD-formaatissa myös värit toistuvat kirkkaammin. Jos sinulla on HD-lähetyksiä tukeva laitteisto (laitteessa HD tai HD Ready merkintä) niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan teräväpiirtokanavia. Parantunut kuva pääsee oikeuksiinsa varsinkin elokuvia katsoessa tai urheilulähetyksissä joissa kuvassa on paljon pieniä yksityiskohtia laajalla alueella kuten jalkapallo.